1000 portreta

Trevis Tajgart / Travis Tygart (1971 – ) Moj uzor / My role model

14 окт , 2019  

Prvi put sam sa na slici osobom čiji portret smatram važnim,jer predstavlja pravi uzor za mene. Interesantno je da nikad u životu moji uzori nisu bili sportisti, muzičari ili razni celebritiji, već pisci, lekari ili najkraće rečno profesionalci koje se bave onim što i sam radim. Sa Trevisom je stvar možda i komplikovanija, jer u zemlji iz koje dolazim se veruje da SAD predstavlja kolevku dopinga, a zahvaljujući Trevisu mogu da potvrdim upravo suprotno. Lepo je kad pred studentima mogu da kažem da je Amerika učinila najviše u sprečavanju dopinga u sportu, u stvari ne Amerika, već Travis. Sada kada je razotkrio i veliki Najki više je nego jasno da se radi o neverovatnom profesionalcu koje bi mnoge želele da imaju. Sećam se razgovara u Savetu Evrope kada su neki govorili da im Vlade nude veći budžet samo da uhvate nekog velikog sportistu, kao što je to Travis učinio sa Lens Armstrongom. Prosto rečeno posao koji radim ima smisla zahvaljujući njemu. Zbog svega, Trevise hvala ti što postojiš.

For the first time, I am with the person whose portrait I consider important because he is a real role model for me. Interestingly, in my life, my role models have never been athletes, musicians, or celebrities, but writers, doctors, or, to say the least, professionals who do what I do. With Trevis, the matter may be more complicated because in the country I come from, it is believed that the US is the cradle of doping, and thanks to Trevis, I can confirm the opposite. It’s nice to be able to say in front of students that US has done the most in preventing doping in sports, in fact not US, but Travis. Now that he has revealed the great Nike, it is more than clear that he is an amazing professional many would like to have. I remember talking in the Council of Europe when some said Governments were offering National antidoping agencies a more significant budget just to catch some great athletes like Travis did with Lance Armstrong. Simply, the work I do makes sense due to him. For all that, Trevis, thank you for being.


One Response

  1. Trond Husø kaže:

    I can second that Travis Tygart is a fantastic guy. Great person to be around. Very serious on combating doping in sport.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kalendar

januar 2021.
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031