1000 portraits

Nebojša Mitrović (1971) – Doktor koji priča sa pacijentima / A doctor talking to patients

25 Dec , 2017  

I kako se osećam kad neko za doktora kaže da je dobar.Pa, prvo ne verujem, u ovo smutno vreme kada su svi „loši”. A tek kad ti ortak koji nema veze sa medicinom kaže, zamisli on dolazi i nedeljom da obiđe pacijente, a nije dežuran i zamisli priča sa pacijentima. A onda neke  dame kažu da je zgodan, a studenti da im lepo objašnjava. I sve to čujete potpuno nepristrasno, kao da ga ne poznajete. A onda proverite, i shvatite da je normalno oblizati svoje pacijente i van radnog vremena. Tako su nas učili učitelji. Da je normalno pričati sa studentima. Ako ne tako, zašto, onda biti u nastavi. Čak Nebojša dodaje da se nekad umori od pričanja. Jedino ne komentariše mišljenje dama, već se samo smeška. Ja svemu dodajem da je dobro da jedan od najboljih klubova ima takvog tim doktora, a da smo mi imali priliku da se svo ovo vreme družimo. Možda nedovoljno često, ali sa uvažavanjem. Čak ako se i na trenutak profesionalno rastanemo, sigurno ćemo se opet sresti, jer takvih kao što je Nebojša, tako malo ima u ovoj zemlji.

And how do I feel when somebody says a doctor is good. Well, first of all, I do not believe in this humorous time when everyone is “bad”. And only when a baddy who has nothing to do with medicine says imagine he is coming on Sunday to see the patients when he is not on duty and imagine he is speaking with the patients. And then some ladies say he is handsome, and students say he is explaining everything nicely. And you hear that impartially, as if you did not know him. Then check, and understand that it is normal to check your patients out of working hours. That’s how teachers taught us. It’s normal to talk to students. If not, why, then be in the class. Even Nebojša adds that he is sometimes tired of telling. Only do not comment on the opinion of the ladies, but he is just smiling. I could add that it is good that one of the best clubs has such a team of doctors, and that we had the opportunity to hang out all this time. Maybe not enough often, but with respect. Even if we split out for a moment, we will surely meet again, because there are so few such people as Nebojša in this country.

 


5 Responses

 1. Slobodan Jovičić says:

  Neverovatan doktor, izuzetno požrtvovan. Tačno je da nedeljom dolazi da obidje pacijente i ako nje dežuran. Pun je razumevanja i za pacijente i za porodicu pacijenata. Hvala doktoru Mitroviću i da uvek bude takav.

 2. Marina says:

  Sjajan čovek i odličan lekar.
  Spasao mi je život pre godinu ipo dana.

 3. Katarina says:

  GROMADA KAO ČOVEK. LJUDINA. KAO HIRURG PERFEKTAN. SPASAO MI JE ŽIVOT SVOJOM ODLUKOM. NEVEROVATAN ČOVEK.

 4. Ceca says:

  Dr Nebojsa Mitrović je prvo dobar čovek pa najbolji hirurg na svetu. Meni je takođe spasao život. Svako slovo u ovom tekstu je istina.

 5. Iva says:

  Spasao ni je zivot pre nedelju dana. Imala sam vise srece nego pameti da on bude dezuran kad sam dosla. Predivan covek i sjajan doktor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829